Zomernieuwsbrief 2023 Zwaluw V.F.C

Gepubliceerd op: 11 augustus 2023

Beste leden,

Voor jullie ligt de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2022-2023. We hebben een fantastische tweede seizoenshelft achter de rug. Bij de jeugd hebben vele elftallen zich tot kampioen mogen kronen en onze JO15-1 en JO19-2 hebben het zelfs gepresteerd het KNVB Bekertoernooi te winnen. Bij de senioren heeft ons tweede elftal in een spannende strijd via de nacompetitie promotie naar de reserve hoofdklasse afgedwongen en ons eerste elftal is zoals jullie allemaal weten kampioen geworden en gepromoveerd naar de 2de klasse. Samen met jullie hebben we op 9 mei jl. een supergezellig kampioensfeest gevierd. Daarnaast heeft ons 1e elftal door het bereiken van de halve finale van de districtsbeker de eerste ronde van het “echte” KNVB-bekertoernooi weten te bereiken!

Helemaal klaar zijn we nog niet want een afvaardiging van onze meidenafdeling neemt op dit moment nog deel aan een internationaal voetbaltoernooi in Zweden (hoe gaaf is dat!) en het voetbalkamp voor onze jeugd is op dit moment nog in volle gang. Daar nemen dit jaar een recordaantal van maar liefst 185 jeugdleden aan deel!!!

Voor wat betreft de nieuwbouw kan ik jullie meedelen dat deze zeer voorspoedig verloopt en dat we qua planning op schema liggen. De verwachting is dat we eind van dit jaar de nieuwe accommodatie in gebruik zullen nemen. De contouren worden meer en meer zichtbaar nu de staalconstructie en het dak voor de bovenbouw zijn geplaatst en het belooft een prachtig gebouw te worden. Als klap op de vuurpijl mag ik jullie ook informeren dat we overeenstemming met de gemeente hebben bereikt op de aanleg van extra veldverlichting (veld 6).

Het was een topseizoen maar bovenal ook een erg druk seizoen. De tijd is nu aangebroken om even afstand te nemen van het voetbal en te genieten van een vakantie en alle andere mooie dingen naast het voetbal en ons weer op te laden voor het volgend seizoen en nieuwe uitdagingen. Zowel sportief als bestuurlijk.

Namens het bestuur wens ik iedereen dan ook een heel mooie, zonnige vakantie en we zien en spreken elkaar weer snel!

Namens het bestuur van Zwaluw V.F.C.
Jacco de Koning

Striktere regels omtrent alcoholgebruik

Alcohol en sport: het is belangrijk om hier op een goede manier mee om te gaan. Bij het schenken van alcohol komt een grote verantwoordelijkheid kijken. Sportverenigingen die alcohol willen schenken, hebben daarvoor allereerst een vergunning nodig. Ook moeten ze zich aan de regels uit de Alcoholwet houden. Daarnaast moeten ze verantwoordelijkheid nemen om problematisch alcoholgebruik te voorkomen. Afgelopen seizoen hebben wij daarom al besloten bij evenementen geen sterke drank meer te schenken. Vanaf komend seizoen zal de sterke drank helemaal uit de kantine worden verbannen. Tevens zullen wij nog strenger gaan toezien op uitgifte aan 18+ en het meenemen van eigen drank. Als men zich niet aan de regels houdt zullen wij op een passende manier handhaven. Aan het begin van komend seizoen zullen wij hier nog uitgebreider over communiceren. Wij vertrouwen op ieders begrip en medewerking.

Contributie seizoen 2023-2024

Inmiddels hebben we twee seizoenen ervaring met de contributie inning via het bedrijf Nikki. Dit loopt goed en wij zullen ook komend seizoen de contributies via Nikki laten factureren en innen.

Je krijgt naar verwachting eind augustus de mail van Nikki met de contributiefactuur en betaalopties. Let op dat deze mail ook regelmatig direct in de spambox belandt. Let daarnaast goed op als je ineens wilt betalen, want het wordt erg makkelijk gemaakt om voor de optie te kiezen om in termijnen te betalen. En in dat geval betaal je 10% administratiekosten. Bij ineens betalen zijn er geen extra kosten. We hebben ook een aantal keer gezien dat de eerste mail van Nikki wel in de spam komt en de herinneringsmail niet. En de herinneringsmail geeft alleen nog maar de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Opletten dus!

Voor vragen over de contributie facturatie en inning kun je terecht bij [email protected].

Vanwege de gestegen kosten van energie en huisvesting (de nieuwbouw) is, na twee jaar zonder verhoging, op de afgelopen algemene ledenvergadering besloten dat de contributie voor het seizoen 2023-2024 met € 10,- wordt verhoogd voor alle spelende leden. De actuele contributie bedragen kun je terugvinden op www.zwaluwvfc.nl/lidmaatschap/contributie.

Vriendelijke groet van de penningmeester,
Ruben Baijens

Bericht van Facilitair

Ook het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd op ons sportpark. Om maar een paar dingen te benoemen: de start van de nieuwbouw, het kampioenschap van ons eerste elftal, het Oktoberfeest, het Goose toernooi en het Jeugdkamp.

Bij al deze activiteiten zijn onze mensen van Facilitair nauw betrokken en zij zorgen er het gehele seizoen voor dat het sportpark schoon en netjes is. Ook helpen onze mensen de bouwvakkers van de nieuwbouw met diverse hand- en spandiensten. Een groot dankjewel daarvoor!

Facilitair is een kleine club van vrijwilligers die veel werk verzetten. Laatst hebben we met deze groep en andere vrijwilligers het park en de kantine netjes gemaakt voor het afscheid van een van onze trouwe leden Bert Stupers (“de Stuup”). Het is mooi om te zien waar een club groot in kan zijn.

Voor het komend seizoen staan we weer voor nieuwe uitdagingen, zoals het helpen met inrichten van de nieuwe accommodatie en diverse andere activiteiten die wederom bij Zwaluw V.F.C. worden georganiseerd.

Zoals aangeven doen we dit met een kleine club mensen en daarom zijn we voor komend seizoen op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken. Indien je interesse hebt stuur dan een email naar [email protected].

Fijne vakantie en tot snel weer op ons park,
Frank Paijmans

Bericht van CVZ

Afgelopen seizoen is op voetballend gebied een topjaar voor onze club geweest! Op alle fronten is gepresteerd, opgeleid en plezier gemaakt. Onze club leeft en het ledenaantal groeit gestaag waarbij het vooral bij de mini’s storm loopt. Daarnaast is de kidsclub (een initiatief van Jos van Ham) nieuw dit jaar en wordt al goed bezocht.

Helaas hebben Mariëtte Slaats en Roelie Scholte besloten hun taken binnen de meiden en vrouwenafdeling neer te leggen. Afgelopen jaren waren zij draai- en middelpunt binnen deze afdeling en hebben bergen werk verzet. Dames super bedankt voor jullie inzet en inbreng!!

Ook onze meest succesvolle jeugdtrainer van de afgelopen jaren, Yanick van Herpen is (hopelijk tijdelijk😉) gestopt met trainen. De prestaties met zijn jeugdteams de afgelopen jaren zijn ongeëvenaard. Gelukkig gaat Yanick wel door met het ondersteunen van onze club op allerlei andere fronten. Yanick super bedankt!

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen hieronder een aantal belangrijke data:
Zaterdag 19 en 26 augustus tussen 9.00 en 12.00 uur ophalen van kleding en materialen
Dinsdag 29 augustus kick-off onderbouw (t/m O12)
Woensdag 30 augustus kick-off bovenbouw (O13 t/m O20 en senioren)
Zaterdag/zondag 2 en 3 september: start competitie
Fijne vakantie namens CVZ,
Chris Keijsers

Jonge trainers bij Zwaluw V.F.C.

Wat is er leuker dan getraind te worden door trainers die zelf ook in de jeugd van Zwaluw voetballen? Sinds het opzetten van de circuittraining enkele jaren geleden is het aantal “jonge” train(st)ers enorm gestegen. Inmiddels zijn er zelfs zo’n 60 jonge trainers actief in de onderbouw!

Vanaf de O14 kunnen jeugdleden starten met training geven. Iedereen begint hierbij bij de circuittraining, waar hij of zij onder toezicht van de bevlogen veldcoördinatoren de eerste stapjes zet als trainer. Bevlogen trainers gaan na een of twee jaar circuittraining zelfs hun eigen team trainen. Komend jaar worden liefst 10 teams in de onderbouw getraind door jonge, uit de circuittraining doorgestroomde, trainers. Onze ambitie is dat binnen drie seizoenen de helft van de teams in de onderbouw getraind wordt door “jonge” trainers.

Waar we als club hard mee bezig zijn is om de jonge trainers nog beter te begeleiden. 60 jonge trainers begeleiden, van beginner tot al relatief ervaren, is immers alles behalve een eenvoudig karwei.
We zijn nog altijd op zoek naar extra handjes voor het opleiden van jonge trainers en het vervullen van de rol van veldcoördinator (wekelijks of op tourbeurt). Ook is het nog steeds mogelijk om komend seizoen te starten als circuittrainer.

Interesse om je steentje bij te dragen? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen contact met je op!

Ontwikkelingen binnen de sponsor- en communicatiecommissie

Afgelopen jaar heb ik als nieuw toegetreden bestuurslid mogen ervaren hoe de dynamiek van een amateurvoetbalclub is. En ik kan je verzekeren, dynamisch is het zeker. Of het nu gaat om voetbaltechnische zaken, facilitaire zaken of de nieuwbouw er gebeurt enorm veel. De leden van de sponsorcommissie zijn enorm blij dat we ons steentje kunnen bijdragen. Het afgelopen seizoen hebben we vele nieuwe sponsoren mogen verwelkomen, alleen al in de maand juli worden er 8 nieuwe borden opgehangen langs het hoofdveld en gaan we achter de goal uitbreiden met extra ruimte voor doeken.

We merken dat de Vughtse ondernemers Zwaluw V.F.C. weten te vinden en open staan om samen met ons na te denken over de sponsormogelijkheden en dat ‘oude’ gezichten weer op het nest terugkeren.

De komende maanden staan in het teken van het automatiseren van het administratie en facturatie proces en optimaliseren van onze sociale media ( Instagram, Facebook en de website).

Op het gebied van communicatie zijn we met een aantal vrijwilligers gestart om te kijken naar de communicatie binnen de club. Er komt een plan waarbij de volgende pijlers op hoofdlijnen gaan worden beschreven;
Leden informeren
Vrijwilligers communicatie
Club communicatie
Na presentatie van het plan aan het bestuur van Zwaluw V.F.C. gaan we dit delen met alle betrokkenen.

En ‘last but not least’; het scorebord komt weer terug op het hoofdveld! Jarenlang was dit een doorn in het oog van vele Zwaluw leden maar met behulp van een trouwe sponsor staat er in september weer een nieuw scorebord langs het hoofdveld.

Interesse in sponsoring of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via [email protected]

Tot volgend seizoen!

Met sportieve groet,
Barry Hugers