• Vrijwilliger van het jaar

 • Verslag van de drukbezochte en gezellige Vrijwilligersavond 2022

  Zaterdag 2 april werd na een lange coronaperiode weer eens de traditionele vrijwilligersavond gehouden op het Zwaluwnest. Op deze avond worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet en getrakteerd op een hapje en een drankje.

  Het was een gezellige drukte in het Zwaluwnest. Niet dat alle vrijwilligers van Zwaluw er waren, want die zouden waarschijnlijk niet eens in het nest gepast hebben. Wel zagen we het voltallige bestuur en veel andere bekende gezichten, zoals selectiespelers Thijs, Mateo en Tommy, die vakkundig (en vrijwillig) de bar bemanden. Ook zagen we veel jonge vrijwilligers, zowel jongens als meisjes, die ook al betrokken zijn bij de (circuit)trainingen van de jeugd. Een hele mooie ontwikkeling!

  En we zagen Bart en Gijs, die ditmaal een leuk avondvullend programma in elkaar hadden geflanst, met de titel ‘hoedje op, hoedje af’. Je kent het wel, iedereen krijgt een hoedje uitgereikt en aan de hand van de vragen moet je het hoedje ophouden of afdoen. Alle aanwezigen waren enorm opgewonden, want men dacht een heus 100% wollen Zwaluwpetje te ontvangen, wat het hele jaar gedragen zou kunnen worden, maar blijkbaar was een dergelijk budget niet beschikbaar, want er werden papieren feestmutsjes uitgedeeld.

  Maar deze kleine tegenvaller mocht de pret niet drukken, want de heren toonden heuse videobeelden bij hun vragen die werden ingesproken door Zwaluw-influencers zoals Demi, Mireille, Rick en Anita. De vragen werden steeds moeilijker, omdat er tenslotte toch winnaars uit de hoedenstoelendans moesten komen. En die kregen bijvoorbeeld een van de taarten van Geert Maarten. Laat nu Geert Maarten ook tot een van winnaars behoren! Gelukkig waren er nog andere fijne prijzen, want anders zou dat een sigaar uit eigen doos betekenen voor Geert Maarten.

  Na al dat quizgeweld kwam onze voorzitter Jacco de vrijwilliger van het jaar 2022 bekendmaken. Iedereen weer uiterst opgewonden natuurlijk, want wie deze prijs wint, komt in een rijtje met bijzondere Zwaluw-iconen.

  Jacco had een mooie boodschap: door Corona hebben we een moeilijke periode gehad die zonder de positieve inzet van onze vrijwilligers nooit tot het succes had geleid dat we kennen: zo konden bijvoorbeeld alle jeugdleden blijven sporten, er werden onderlinge competities georganiseerd en waar het kon, werden faciliteiten geregeld en waren vrijwilligers bereid om te ondersteunen. En aangezien er zoveel vrijwilligers zijn die in aanmerking zouden komen voor de prijs, werd dit jaar de prijs aan ALLE vrijwilligers van Zwaluw VFC gegeven! Een mooi en symbolisch gebaar!

  Na deze mooie boodschap werd er nog een drankje en een hapje geserveerd en ging iedereen tevreden naar huis. Alhoewel, het vroor inmiddels behoorlijk, dus dat 100% wollen Zwaluwhoedje zou toch van pas zijn gekomen.

 • Erelijst Vrijwilliger van het jaar Zwaluw VFC

  VRIJWILLIGER VAN HET JAAR

  • 2019 Loes van der Sluijs
  • 2018 Jos van Ham
  • 2017 Hein en Harriët Oerlemans
  • 2016 Wil van Dun
  • 2015 Ine de Bresser
  • 2014 Woutje Adriaanse
  • 2013 John Pennings
  • 2012 Klaas Looden
  • 2011 Cora van Santvoort / Wim Bloks / Anno de Loos
  • 2010 Frank Lakerveld
  • 2009 Hennie Spliet

   JEUGDVRIJWILLIGER VAN HET JAAR

  • 2012 Pieter-Jan Bekkers
  • 2011 Marc van Santvoort
 • Hennie Spliet eerste vrijwilliger van het jaar

  Zonder vrijwilligers kan een vereniging als Zwaluw VFC niet bestaan. Vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar en helaas zijn vacatures ook niet altijd even gemakkelijk in te vullen. Om het belang van vrijwilligers te onderstrepen, zet het bestuur van Zwaluw VFC ieder jaar een vrijwilliger extra in het zonnetje. De eerste die er met de felbegeerde prijs vandoor ging, was Hennie Spliet, die zich dan ook de allereerste Zwaluw V.F.C. Vrijwilliger van het jaar mag noemen!

  Die prijs kreeg ze niet voor niets. Jarenlang bemande ze samen met haar man Kees Spliet de bar op de zaterdagmiddag en ook bij andere gelegenheden was ze paraat. In die tijd (2003-2009) kenden we bijvoorbeeld nog het Euro Sportringtoernooi, Hennie deed het niet voor muntjes of geld, nee, gewoon voor de lol.

  Manlief Kees zou eigenlijk ook mee moeten delen in de eer, want de twee zijn onafscheidelijk, maar Kees kennende zou hij hebben gezegd: "Laat die eer maar lekker over aan Hennie en laat mij maar lekker achter de bar staan.