Voetbalvereniging Zwaluw VFC uit Vught omarmt Matchis als maatschappelijk goed doel

Gepubliceerd op: 22 mei 2024

24 februari jongstleden heeft voetbalvereniging Zwaluw VFC uit Vught het nieuwe sportpark geopend nadat de club gegroeid was tot meer dan 1500 leden. Het bestuur van Zwaluw VFC heeft naast de opening nog een nieuwe stap gezet, namelijk het omarmen van een maatschappelijk doel. Mede door de ervaringen van oud-lid en -speler Frans Paymans is stichting Matchis gekozen. Deze stichting speelt een doorslaggevende rol bij het vinden van stamceldonoren voor patiënten met een ernstige vorm van bloedkanker. Een stamceldonor is voor deze groep vaak een laatste kans om hun ziekte te kunnen overwinnen.

Onlangs is de samenwerking beklonken door het kosteloos plaatsen van een dubbelzijdig reclamebord en zal er in de kantine op de tv-schermen aandacht worden gevraag voor stamceldonatie. Dat is echter niet alles. Per seizoen zal er een aantal keren een dag georganiseerd worden, in samenwerking met foundation It’s a Match van Frans Paymans, om het onderwerp stamceltransplantatie aandacht te geven en donoren te werven.

Op beeld staan namens Zwaluw VFC Jan Looijmans en Peter Heessels samen met initiatiefnemer Frans Paymans namens Matchis en It’s a Match!

Wil je als club Matchis op vergelijkbare wijze steunen? Neem dan contact op met Stichting Matchis via [email protected]

Jullie bijdrage kan levens redden!