Pierre van Berkel nieuwe hoofdtrainer seizoen 2023-2024

Gepubliceerd op: 12 november 2022

Zwaluw V.F.C. heeft haar zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer afgerond! Met ingang van het seizoen 2023/2024 keert een oude bekende terug op het Zwaluwnest: Pierre van Berkel.

De roots van Pierre liggen in Vught en van zijn 10de tot zijn 23ste jaar heeft Pierre zelf bij Zwaluw V.F.C. gevoetbald. Aansluitend hierop heeft Pierre zijn eerste stappen als trainer gezet als trainer van onze A1 in de seizoenen 2004 tot en met 2006.

Na 2006 heeft Pierre diverse omzwervingen gemaakt in het amateurvoetbal en was hij o.a. hoofdtrainer bij FC Drunen, RWB, SV Hilvaria, VV Wodan, SvSSS en SSC ‘55. Sedert 2019 is Pierre hoofdtrainer van VV Trinitas uit Oisterwijk waarmee hij in het seizoen 2021/2022 kampioen is geworden en nu uitkomt in de 2de klasse.

“Na als vereniging het besluit te hebben genomen voor volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen, hebben we een shortlist opgesteld met daarop de namen van potentiële kandidaten. Pierre was er hier een van en uit de diverse gesprekken die met hem gevoerd zijn, bleek al snel dat Pierre dezelfde gedachten heeft en op één lijn zit met het beleid en de toekomstvisie van Zwaluw V.F.C. Beide partijen gaf dit het goede gevoel om met elkaar in zee te gaan, aldus voorzitter Jacco de Koning”.

Wij feliciteren Pierre met zijn aanstelling maar eer het zover is, richten wij onze pijlen nu eerst weer op het huidige seizoen. Als we de goede seizoenstart van ons 1ste elftal (15 punten uit de eerste 5 wedstrijden) voort kunnen zetten, zou het zomaar eens een mooi seizoen kunnen worden. Pierre zelf richt zijn aandacht komende tijd uiteraard op VV Trinitas om daar een mooie en lange periode straks goed af te kunnen sluiten.

Bestuur Zwaluw V.F.C.

Hoe het ooit begon

Pierre van Berkel begon zijn trainerscarriere bij Zwaluw VFC in het seizoen 2004-2005 als trainer van de A1. Onder begeleiding van toenmalige hoofdtrainer John Huisman en vader van Berkel en met behulp van een zeer sterk elftal met talentvolle spelers werd Pierre met zijn A1 direct kampioen.

Hier wat leuke foto’s uit de oude doos.

Staand vlnr: Cor van de Laak (vlagger/verzorger), Joris Muskens, Niels Mulder, Jorg van Oers, Pierre van Berkel (trainer/coach), Cliff de Rouw, Nikkie Huliselan, Quintijn van der Brugge, Frank Hagoort en Kevin Venrooij.

Gehurkt vlnr: Philip de Buïne, Lucas van der Steen, Frank van den Oetelaar, Roy van der Els, Bart van de Laak, Leroy van der Leest en Bas Zonneveld.

Foto’s kampioenswedstrijd 2005

Er zijn ook foto’s van de kampioenschapswedstrijd in 2005, maar de kwaliteit is wat minder goed dan we tegenwoordig gewend zijn. Toch zeker de moeite waard om terug te kijken, al was het maar omdat we prachtige Zwaluw iconen zien!