Nieuwsbrief juli 2022

Gepubliceerd op: 14 juli 2022

Beste leden,

Hierbij ontvangen jullie alweer de laatste nieuwsbrief van het voetbalseizoen 2021/2022. Aanstaande maandag 25 juli start de laatste geplande activiteit van dit seizoen zijnde het voetbalkamp voor de jeugd en daarna gaan we met zijn allen genieten van een heerlijke vakantie.

Een laatste nieuwsbrief is altijd een mooi moment om kort terug te blikken op het afgelopen seizoen en kort samengevat kan ik jullie mededelen dat het een heel intens, euforisch en emotioneel seizoen was.

Laat ik beginnen met het emotionele aspect. Dinsdag 5 oktober ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Jesse de Krijger, speler van JO19-2, door een noodlottig ongeval om het leven was gekomen. Jesse was een op en top Zwaluw man. Los van al het verdriet dat het overlijden van Jesse binnen de Vughtse samenleving teweeg heeft gebracht, heeft het op een of andere manier onze club ook veel saamhorigheid gebracht. De wijze waarop wij als vereniging ons steentje hebben mogen en kunnen bijdragen rond het overlijden en aan het afscheid van Jesse bezorgt mij nog steeds kippenvel en vervult me op een of andere manier ook met trots. De saamhorigheid die toen binnen de vereniging is ontstaan is niet meer verdwenen. Daar waar ik zojuist zei dat Jesse een op en top Zwaluw man was is tijdens het naar hem vernoemde (zijn bijnaam) en georganiseerde The Goose Toernooi op 25 juni jl. wel gebleken dat hij dit niet was maar nog steeds is. Het was een enorm druk bezocht toernooi dat tot in de late uurtjes geduurd heeft. Precies zoals Jesse het zelf gewild zou hebben.

Dan over naar het euforisch aspect. De euforie over het afgelopen seizoen heeft uiteraard betrekking op het voetballen zelf. We hebben binnen alle geledingen van de club weer heel wat kampioenschappen mogen vieren. Om er willekeurig een aantal te noemen: JO12-3, MO13-1, JO14-1, JO15-1, JO19-1 en MO19-1. JO15-1 en JO19-1 hebben zelfs promotie naar divisieklasse afgedwongen. Dit geldt ook voor ons 2e elftal (Zwaluw V.F.C. 2) dat na twee wedstrijden tegen Dubbeldam ook promotie heeft afgedwongen. Al met al reden genoeg om enkele leuke feestjes te vieren dus.

Een ander aspect wat ik onder de noemer euforie schuif is de aanstelling van Jos van Herpen als Hoofd Jeugd Opleiding. Hoe mooi is het dat iemand die in de jeugd van Zwaluw V.F.C. begonnen is met voetballen teruggekeerd is op het oude (Zwaluw)nest om al zijn kennis en ervaring die hij opgedaan heeft in het profvoetbal en met zijn eigen voetbalschool met ons te delen. Dit alles met het doel de club voetbaltechnisch, en dan met name de jeugd, te verbeteren maar zeker ook verder te professionaliseren. Wij merken nu al dat de aanstelling van Jos zijn vruchten afwerpt!

Tja, en dan het intense aspect. Na 2 jaar “corona” mochten we eindelijk weer echt gaan voetballen. Hier waren we uiteraard ontzetten blij mee maar het heeft ook ontzettend veel organisatorisch vermogen van Commissie Voetbal Zaken (CVZ) en Facilitaire Zaken gekost. Na 2 jaar inactiviteit voor wat betreft het spelen van wedstrijden moesten zij zich op het laatste moment maar weer plooien naar de nieuwe regels die vanuit de KNVB werden opgelegd. Dit hebben zij met verve gedaan dus alle lof hiervoor.

Een ander onderdeel van het intense aspect gaat onszelf als bestuur aan en dan doel ik op de nieuwbouw voor onze vereniging. Begin 2019 hebben we als nieuw bestuur de handschoen over dit onderwerp opgepakt. We gingen voortvarend van start wat al snel resulteerde in een samenwerkingsovereenkomst met gemeente Vught. Maar ook hier gooide corona roet in het eten, met als gevolg enorme vertraging. Al die tijd zijn we in goed overleg met gemeente Vught stug doorgegaan met dit project en hebben we veel hobbels overwonnen. Toen we samen dachten dat we er waren kregen we echter te maken met enorme prijsstijgingen in de bouwsector en als klap op de vuurpijl brak de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uit. Los van al het leed en ellende die dit in Oekraïne teweeg brengt, deed het de bouwsector wederom geen goed. De prijzen rezen de pan uit en, u voelt hem al: wederom een periode van veel overleg, onderhandelen en rekenen. Eerlijk is eerlijk: het was soms om moedeloos van te worden!
Gelukkig hoef ik mijn woordje tot u allen niet op deze sombere wijze af te sluiten. Er is namelijk ook goed nieuws: met gemeente Vught en betrokken partijen zijn we er alsnog uitgekomen! Een aantal weken geleden zijn de vergunningsaanvragen ingediend en op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief zijn de opdrachten aan de betrokken partijen verstrekt. Naar verwachting starten we in september 2022 (afhankelijk van het verlenen van de vergunningen)  met de bouw van onze nieuwe accommodatie. Aan mijn bestuur en andere betrokkenen die zich al die tijd met dit project bezig gehouden hebben kan ik maar één ding zeggen: ontzettend veel dank voor jullie tijd en geduld die jullie in dit project gestoken hebben!

Na intense, euforische en emotionele zaken met jullie gedeeld te hebben rest mij nog één ding: namens alle bestuursleden wens ik iedereen een hele fijne vakantie toe! Geniet ervan, rust lekker uit, laadt de batterij weer op en laten we er samen een mooi voetbalseizoen 2022/2023 van maken!

Namens het bestuur van Zwaluw V.F.C.
Jacco de Koning