Jan Mangé 80 jaar, Zwaluwman in hart en nieren

Gepubliceerd op: 4 november 2022

Zwaluw icoon, Jan Mangé viert 24 augustus zijn 80ste verjaardag. Dit Lid van verdienste met kroon was 16 jaar toen hij lid werd van Zwaluw VFC. Al de daaropvolgende jaren is hij een van de fanatiekste aanhangers van de club. Jan voetbalde in de jeugd bij het parochie-elftal van de JEEP.

Ook thuis bij Jan was het Zwaluw wat de klok sloeg. Moederke Mangé was een zéér fanatieke Zwaluwsupportster en is niet voor niets benoemd tot “Moeder van de Zwaluw”. Als ooit iemand tijdens de wedstrijden “ons Jantje“ of een andere Zwaluwer onheus bejegende, dan sprong moeder Mangé erin, met haar paraplu in de aanslag.

Bekend in de regio

Iedereen kent Jan Mangé, bij al de verenigingen in regio Zuid wordt Jan in een adem genoemd met Zwaluw VFC. Als Jan, de laatste tijd weleens verhinderd door zijn gezondheid, er eens niet bij is, wordt er gevraagd door de bestuursleden en oud-spelers “waar is de Mangé?“

Met zijn vlotte babbel, sterke verhalen, humoristische opmerkingen, kritische noten over het spel en kennis over het wel en wee binnen de club, staat Jan Mangé zijn mannetje zowel binnen als ver buiten de club. Een markante man en een graag gezien figuur op de velden van de verenigingen in onze regio en daarbuiten.

Jan Mangé, een duizendpoot in de vereniging

Jan was 13 jaar lang de gevreesde en veel scorende midvoor met een dodelijk schot van het vlaggenschip van Zwaluw VFC. Ook maakte hij furore als speaker/organisator van de home-train kampioenschappen, die onder andere werden gehouden in de kantine van Zwaluw VFC. Beroemde voetbalgrootheden zoals Ronald Koeman, Jan van Beveren en Arie Haan maakten er hun opwachting.

Daaarnaast was Jan kantinebeheerder, medeoprichter van de supportersclub, meerdere seizoenen leider van Zwaluw 1 onder de toenmalige succesvolle trainer, Jack van Rijs. Ook in deze rol was Jan succesvol en droeg hij zijn steentje bij aan de kampioenschappen, dat uiteindelijk leidde tot promotie naar de 1e klasse.

Jan, proficiat met je 80ste verjaardag, we hopen je nog lang te zien op de velden.