In memoriam: een eerbewijs aan onze geliefde clubiconen van 2023

Gepubliceerd op: 22 november 2023

Een diepgevoeld eerbetoon aan de clubiconen die ons dit jaar ontvallen zijn, waaronder Hein Roelofsen, Bert Stupers, Piet van Berkel, en Arie Bekkers. Deze clubiconen waren meer dan alleen voetballers, scheidsrechters en supporters; ze waren de belichaming van passie, toewijding en trots.

Op 20 november bereikte ons het verdrietige nieuws van het overlijden van Hein Roelofsen. Hein heeft zich gedurende vele jaren op verschillende posities met hart en ziel ingezet voor onze club, waarvan de laatste jaren als teammanager van ons eerste elftal. Zijn recent uitgesproken wens om ‘de bandjes van de platte kar nog een keer op te kunnen pompen’ is helaas niet in vervulling gegaan. We verliezen opnieuw een clubicoon, maar koesteren de herinneringen aan zijn bijdrage aan het kampioenschap van afgelopen seizoen. Rust zacht Hein!

Ook herdenken we Bert Stupers, die ons op zondag 2 juli geheel onverwacht ontviel. Als clubicoon was hij wekelijks aanwezig om ons eerste elftal te steunen, altijd bescheiden maar met een onschatbare betekenis voor velen. We zullen Bert missen!

Het droevige bericht van het overlijden van An de Rouw, de vrouw van ons erelid Wim de Rouw, bereikte ons begin juni. Zij is weliswaar geen clubicoon, maar onze gedachten gaan uit naar de kinderen en kleinkinderen en wensen hun heel veel sterkte met dit verlies.

Piet van Berkel, hoewel geen lid van onze vereniging, was een bekend gezicht op ons sportpark als scheidsrechter, consul van de KNVB en assistent-scheidsrechter. Zijn betrokkenheid bij alles wat met voetballen te maken had, zal worden gemist.

Op 2 januari 2023 verloren we ook Arie Bekkers, oud-voorzitter van Zwaluw V.F.C. van 1981 tot 1988. Ook na zijn voorzitterschap bleef Arie een toegewijde clubman. We delen in het verdriet en bieden onze oprechte condoleances aan zijn vrouw Mieke, kinderen en kleinkinderen. Moge zij kracht vinden in de herinneringen aan een markante persoonlijkheid en clubman.

Terwijl we terugkijken op hun illustere carrières, herinneren we ons de glimlachen, de emotionele momenten en de onvergetelijke hoogtepunten die ze ons hebben geschonken. Hoewel ze niet meer fysiek aanwezig zijn, blijft hun geest voortleven in de club die ze hebben helpen vormen.

Laten we samen stilstaan, niet alleen in verdriet, maar ook in dankbaarheid voor de onschatbare bijdragen die deze clubiconen hebben geleverd. Moge hun inspiratie ons blijven leiden en moge hun nalatenschap voortleven in de harten van de fans en de generaties die nog komen.