• Zwaluw VFC MO13-1 strijdt om de titel Nederlands kampioen

    Op zaterdag 3 juli was het zover: de strijd om het Nederlands kampioenschap bij het Voetbal Talenten Toernooi voor meisjes onder 13 jaar. Het toernooi werd gehouden op het complex van voetbalclub BSC in Roosendaal.

    Na een seizoen met vooral interne wedstrijden konden de meiden zich meten met de 15 beste teams van Nederland. Met een gezonde dosis spanning en teamspirit startten de meiden het toernooi met driepoulewedstrijden. Helaas werd de eerste wedstrijd tegen Mierlo Hout, de uiteindelijke verliezend finalist, verloren met 2-0. Zwaluw VFC had de overhand, maar kon niet voorkomen dat er uit twee uitbraken van Mierlo Hout twee keer werd gescoord. De Zwaluwmeiden herstelden zich goed en wonnen overtuigend de tweede en derde poulewedstrijden met respectievelijk 2-0 en 5-0 door goed combinatievoetbal. 

    Door de tweede plek in de poule mochten de meiden strijden voor plek 5 tot en met 8. De eerste wedstrijd werd nipt verloren met 1-0 van Roosendaal. De strijd om plek 7 en 8 tegen Vianen Vooruit leverde een gelijkspel op, waarop strafschoppen volgden. Koelbloedig schoten de meiden van Zwaluw vier van de vijf strafschoppen raak, wat de overwinning en een welverdiende 7de plek opleverden. Een super prestatie van Lotte, Jasmijn, Sara, Fiene, Eline, Pien, Elysia, Yuna, Miliana, Isara, Eva, Maia, Kornelia, Hildur, Noor, Sam en de coaches Gerson en Maarten! Het toernooi was een mooie, spannende en sportieve ervaring!