• Zoektocht nieuwe voorzitter gestart

    Het bestuur van Zwaluw VFC stelt een speciale commissie samen om op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter voor de club. De termijn van de huidige voorzitter, Henk Klösters, loopt binnenkort af en hij heeft aangeven na zeven jaar niet meer beschikbaar te zijn voor een volgende termijn. “Ik heb de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in de plannen om ons complex te moderniseren. Nu daar binnenkort knopen over worden doorgehakt en de verbouwing waarschijnlijk ook echt van start gaat, is het een goed moment voor iemand anders om die kar verder te trekken”, verklaart Henk Klösters zijn beslissing.

    De overige bestuursleden respecteren dit besluit en willen Henk Klösters danken voor zijn inzet de afgelopen jaren. “Met Henk als voorzitter heeft de club een duidelijke slag gemaakt in het opzetten van een meer professionele structuur binnen onze club, met meer betrokkenheid van alle leden. Bovendien is onder zijn leiding de langgekoesterde wens om onze accommodaties te vernieuwen en weer toekomstbestendig te maken concreet uitgewerkt in plannen. Daar is de club hem zeer dankbaar voor.”

    Het bestuur wil voldoende tijd nemen om een geschikte opvolger voor Klösters te vinden. Er zal een speciale commissie worden benoemd met een vertegenwoordiging van de leden van Zwaluw VFC. Die commissie gaat op een professionele manier met het bestuur meedenken over de nieuwe voorzitter, en wat er nodig is om onze club aan te voeren tijdens de belangrijke komende periode rond de bouwplannen.

    De gesprekken met de gemeente daarover gaan intussen onverminderd door. De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag in ieder geval unaniem vastgesteld dat de club niet verder kan met de huidige, sterk verouderde kleedkamers. Maandag heeft het bestuur alweer een gesprek met wethouder Van de Ven om daarover verder te praten en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dat snel aan te pakken.