• Warme en gezellige tweede editie Van Helvoort Cup

  Onder zeer zomerse omstandigheden hebben de selectiespelers en dames van Zwaluw VFC, VV Helvoirt en RKSV Nemelaer zaterdag 24 augustus het seizoen afgetrapt. Ze deden dat in het toernooi dat de Van Helvoort Cup is genoemd, naar het sporthuis dat voor alle drie de clubs de kledingsponsor is.

  Het eerste van Zwaluw moest 2 keer hun meerdere erkennen in eerste klasser Nemelaer en tweede klasser Helvoirt. Geen schande natuurlijk en het leverde twee leerzame oefenpotten op voor John Laponder, Hein Roelofs, Gilles van Oers, Klaas Loden en de mannen.

  Het tweede elftal deed betere zaken, die wonnen en verloren een wedstrijd. Ook hier zorgden de wedstrijden in het avondzonnetje voldoende stof op om mee aan de slag te gaan voor de leiding, John Pennings, Geert Maarten Vriens en Tom Jans.

  Voor het eerst sinds vele jaren heeft Zwaluw VFC weer eens een damesteam. Dit is vooral te danken aan de CVZ en damescoördinatoren, die daar veel energie in hebben gestoken. En dat team wordt toevallig gesponsord door …. Van Helvoort Sport. Manon kwam daarom speciaal even langs om met de dames op de foto te gaan, vlak voor hun eerste wedstrijd tegen Nemelaer. De verwachtingen waren natuurlijk niet al te hoog, na precies 1 training, maar toch sleepten de Zwaluwdames er een felbevochten gelijkspel uit. Daarna bleek dat de dames van Helvoirt een maatje te groot waren, maar de dames, trainster Lisette van Driel en Leider Frank Lakerveld waren tevreden met het eerste optreden.

  Zwaluw V.F.C. kreeg door deze uitslagen de derde prijs, een tegoedbon van € 200.

  Na afloop was het nog heel lang erg gezellig in de kantine. Al met al was het een zeer geslaagde tweede editie van de Van Helvoort Cup.