• NOVO3 interviewt hoofdtrainer John Laponder

  Berry van de Water en Erik Overman van het Vughtse NOVO3 hebben onze hoofdtrainer John Laponder in een radiointerview onderworpen aan een spervuur van vragen over de verwachtingen van het komende seizoen voor de hoofdtrainer en Zwaluw VFC1. Voor iedere Zwaluwfan een must om naar te luisteren natuurlijk en de heren hebben John behoorlijk uitgebreid aan het woord gelaten.

  Een mooi interview wat je natuurlijk gaat luisteren en hier lichten we alvast een paar tipjes van de sluier op:

  John Laponder is tevreden met de indeling in de 3e klasse C. Prachtige regioderby’s voor zowel spelers als supporters. Bij nieuwkomer Alem speelt zijn zoon, dus dat wordt een leuke ontmoeting.

  De Zwaluwselectie is een stuk breder en sterker geworden. Steffan Moes, Mehmet Alp en Romario spelen weer op het oude nest. John: "We hebben nu een selectie van 25 man. Er zullen dus wat spelers moeten afvallen richting het 2e team". 

  "We hebben een gretige groep, die dit seizoen voor de prijzen zal gaan. We mikken op een periode en een plek bij de eerste vier".

  “Nu hebben we een mix van groen (rond de 20) en rijp (rond 28 en 30). Met deze groep zijn we ook in staat met meerdere systemen te voetballen als daar aanleiding voor is. De taak van trainer is de afgelopen jaren veranderd, mede omdat de mentaliteit van de spelers zich aan de moderne tijd heeft aangepast, maar ik ben nog wat ouderwets in mijn aanpak en zeker geen laptoptrainer, die alles kapot analyseert. Voetbal moet ook plezier zijn en je mag fouten maken. Daar draait het bij voetbal tenslotte om.”

  Luister het hele interview op NOVO3