• Nooit langs je schoeisel lopen

    Op Facebook berichten onze vrienden van Zwaluw VFC 6 regelmatig over hun ups en downs, waarbij coach Olijslagers immer centraal staat. Hun laatste bericht is zo grappig, dat ik het voor de Facebookloze Zwaluwvrienden (ja, die bestaan ook) hier ook maar even posteer. Met alle credits voor de humorvolle redacteur van Zwaluw VFC 6:

    Het is iets van de moderne voetballerij: dure auto’s, chique villa’s, een groot assortiment aan merkkleding en voetbal als bijzaak. Tot dusver leek de nuchtere selectie van Zwaluw 6 nog niet gegrepen te zijn door dit circus, maar daar kwam met ingang van het nieuwe jaar verandering in. Zo deden er na de jaarwisseling verschillende geruchten de rondte over een tattoo-wens van centraal middenvelder Vugts; de spelmaker zou twijfelen tussen een tribal op zijn borst of een plaat op zijn onderarm. Dat is echter niet het enige opmerkelijke nieuws dat er naar buiten kwam. Nog geen week later zou Van de Werken een oorbel hebben laten schieten in Piercerij de Gevel.

    Coach Olijslagers was duidelijk aangedaan door de geruchten, en gaf aan te vrezen voor een gebrek aan focus. “Een tattoo of een oorbel moet kunnen, maar ik heb gezien hoe dat gaat: het is slechts een kwestie van tijd voordat de uiterlijke verschijning belangrijker wordt dan het voetbal. Laten we ons eerst eens bewijzen met ons schoeisel voordat we er naast gaan lopen, aldus de succescoach.”

    Een van de hoofdrolspelers in de discussie, Van de Werken, deed ook nog kort zijn zegje: “Het was een plotseling besluit om de oorbel te laten schieten, maar ik heb er geen spijt van. De coach en ik hebben het incident uitgebreid doorgesproken en mijn vizier staat volledig gericht op 26 Januari: uit tegen Nemelaer 5.”