• Nieuwsbrieven Zwaluw V.F.C.

 • Nieuwsbrief 13 februari 2021

  Beste leden,

  Velen van jullie weten ongetwijfeld dat Zwaluw V.F.C. op 10 mei 2021 90 jaar bestaat. Dit heuglijke feit hebben wij al ruim een jaar op de agenda staan. Het idee was om hier een grootse happening van te maken, maar gezien alle corona perikelen het afgelopen jaar en het feit dat we niet weten wat de komende maanden ons gaat brengen, is het zeer moeilijk een invulling aan deze happening te geven. Toch zijn we op dit moment bezig een draaiboek op te stellen om op gepaste wijze en op kleinere schaal, dit jubileum niet zomaar aan ons voorbij te laten gaan. Dit onder voorbehoud dat de overheid het toestaat weer evenementen te organiseren waarbij grote groepen mensen aanwezig kunnen en mogen zijn.
   
  We hopen dan ook samen met jullie het glas te kunnen heffen in het Pinsterweekend (21-22-23 mei). Los van leuke festiviteiten in dit weekend willen we ook zaken door te laten gaan die vanwege corona tot op heden geen doorgang hebben kunnen vinden maar die we zeer zeker niet vergeten zijn. Te denken hierbij valt o.a. aan de Algemene Leden Vergadering, het uitreiken van de Zwaluwspelden en het verkiezen van de vrijwilliger van het jaar.
   
  Leuk om nu al te vermelden zonder al teveel te onthullen is dat een commissie bezig is in ieder geval een blijvende herinnering aan het 90-jarig bestaan te maken. Wat dit wordt is nog een vraagteken maar ik kan jullie wel al meedelen dat het zeer de moeite waard is.
   
  Uiteraard houden we er in het scenario ook rekening mee dat vanwege de corona perikelen het geplande event in het Pinksterweekend geen doorgang kan vinden. In dat geval hebben we besloten de festiviteiten in verband met het 90-jarig bestaan uit te stellen naar augustus/september 2022 en samen te laten vallen met de opening van de nieuwe accomodatie.
   
  Dit laatste gezegd hebbende deel ik jullie mede dat jullie de datum vrijdag 12 maart 2021 met rood in jullie agenda kunnen omcirkelen. Zoals jullie allen weten zijn we al ruim 2 jaar bezig met de komst van een geheel nieuwe accomodatie op ons sportcomplex en we zijn bijna zover dat we de plannen aan jullie kunnen presenteren. De aanbesteding is op dit moment gaande en begin maart hebben we de offertes van de uitgevraagde partijen binnen. Voor ons een zeer spannende periode dus want op korte termijn zal blijken of we onze ambitieuze plannen kunnen verwezenlijken. In een online presentatie nemen we jullie mee in onze plannen, het ontwerp en de vervolgstappen die we dienen te gaan zetten.
  Een uitnodiging (en mogelijk ook instructie) om deel te nemen aan deze online presentatie volgt op korte termijn.
   
  Aansluitend op de presentatie roepen we een ultrakorte buitengewone ALV in het leven met een enkel onderwerp: de formele benoeming van Tommy Brekelmans tot secretaris van Zwaluw V.F.C.. Zoals jullie allen bekend is Tommy sinds oktober 2020 secretaris van onze club echter door de corona perikelen hebben we de ALV en daarmee zijn formele benoeming uit moeten stellen. Het is onze wens Tommy zo snel mogelijk formeel te benoemen en grijpen deze digitale bijeenkomst daarvoor aan. Wij hopen op jullie instemming met zijn benoeming!
   
   
  Namens het bestuur,

  Jacco de Koning
  Voorzitter Zwaluw V.F.C.   

 • Nieuwsbrief 17 december 2020

  Nieuwsbrief Zwaluw VFC
 • Nieuwsbrief Sponsoring 3 december 2020

  Als bestuur en sponsorcommissie zijn wij enorm trots op de grote groep trouwe sponsoren die ons financieel steunen. Hierdoor zorgen zij er mede voor dat, ondanks deze ook voor hen onzekere tijden, wij de club draaiende kunnen houden.

  Reden voor deze extra nieuwsbrief waarin wij hen de aandacht geven die zij verdienen.

  Het jaar loopt ten einde en wat voor jaar is het geweest. Helaas niet het jaar dat we voor ogen hadden, zeker niet op het gebied van voetbal. Er zijn niet veel wedstrijden geweest, maar toch hebben we als club niet stilgezeten.

  Allereerst hebben we twee nieuwe hoofdsponsoren mogen verwelkomen: Van de Wiel Complete Afbouw en Muller Afbouwgroep.


  Tijdens de eerste coronagolf hadden we veel interactie met onze sponsoren. We organiseerden een SPONSOR challenge waar gevraagd werd een filmpje in te sturen waar vele sponsoren enthousiast gehoor aan hebben gegeven. Deze filmpjes hebben we gedeeld met onze volgers op Instagram en Facebook waardoor de sponsoren op een andere manier toch de aandacht kregen die ze verdienen. Daarnaast hebben we veel aandacht gegeven aan de actie ‘wees loyaal koop lokaal’ en hopen dat dit het beetje extra heeft gebracht om deze tijd door te kunnen komen.  Voor onze voetballers van de jongere teams  is er een circuittraining opgezet, zodat er toch professioneel getraind kan worden. Dit soort activiteiten kunnen alleen doorgaan omdat we een trouwe groep sponsoren hebben. Zonder hun hulp had dit niet georganiseerd kunnen worden.

  Ook onze sponsoren hebben een lastig jaar, maar hun steun aan onze club is niet verminderd. Daar zijn we heel erg dankbaar voor. We hebben ze niet kunnen bedanken op de normale manier, met een hapje en drankje tijdens een wedstrijd van ons eerste. Maar dat betekent niet dat we ze niet waarderen. Zonder hen zou Zwaluw niet de club zijn die het nu is.

  Dit is ook mede de verdienste van onze sponsorcommissie die steeds druk bezig is om nieuwe sponsoren te vinden. Nogmaals dank aan al onze sponsoren én de sponsorcommissie!

  Rest ons als sponsorcommissie u alleen nog een mooie kerst, gelukkige jaarwisseling en een goed 2021 toe te wensen. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten in het ‘Zwaluwnest’.

  Stay safe en zorg goed voor elkaar in deze moeilijke tijd!

 • Nieuwsbrief november 2020

   
   
   
  We leven opnieuw in een vreemde tijd door het Corona virus. Na de eerste uitbraak van het virus in het voorjaar en het zelfs beëindigen van de competities zijn we het seizoen 2020/2021 nauwelijks begonnen of de competities zijn alweer stilgelegd door Corona. Hoelang het deze keer gaat duren voordat we weer in competitieverband mogen voetballen, is met geen zekerheid te zeggen. Maar houd er rekening mee dat dat in 2020 niet meer zal gebeuren. 

  Trost ben ik op het feit hoe we als club omgaan met de Corona. We hebben een ijzersterke en slagvaardige Corona-commissie onder leiding van Chris Keijsers die telkens weer binnen de nieuwe RIVM-richtlijnen bekijkt hoe en op welke wijze we toch kunnen blijven sporten en wat we daarvoor allemaal moeten organiseren. Denk hierbij aan trainingen, onderlinge wedstrijden en binnenkort zelfs een heuse Zwaluw League die gisteren (14 november) is gestart. Een groot compliment aan allen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

  Op bestuurlijk/organisatorisch vlak hebben we afgelopen maanden ook bepaald niet stilgezeten. Zo hebben we in Tommy Brekelmans een nieuwe secretaris gevonden die ons bestuur komt versterken en hebben we nu al het aflopende contract met onze hoofdtrainer John Laponder met een jaar kunnen verlengen. Hieronder kan je daar meer over lezen.
   
  Als afsluiting wil ik op jullie allen een beroep doen om je aan de bij Zwaluw geldende Coronaregels te houden. Laten we allemaal ons steentje bijdragen om het virus te bestrijden in de hoop dat we snel weer mogen voetballen.

  Stay safe en zorg goed voor elkaar in deze moeilijke tijd!

  Jacco de Koning
  Voorzitter Zwaluw V.F.C.   
   
   
   
   
   

  Nieuwe Corona richtlijnen

  De Corona richtlijnen voor op ons sportpark worden constant aangepast op basis van wat er landelijk vanuit het RIVM en het NOC/NSF wordt voorgeschreven. Advies is dan ook om regelmatig de website te bezoeken. Hier vind je altijd de laatste versie van de geldende regels. Maar hoe worden die bepaald?
  Lees meer >>
   

  Nr. 1 in Vught, dankzij jou!

  Ook afgelopen editie van Rabo Clubsupport hebben jullie als leden weer massaal gestemd op ons ingediend project, het watertappunt bij de velden 4 t/m 6. En niet zonder resultaat, want we waren zelfs het nr. 1 project in Vught. Nog nooit eerder hebben we zo veel geld opgehaald, dankzij jou!
  Lees meer >>
   

  Iedereen wordt er beter van

  Ondanks Corona rolt de bal meer dan ooit op het sportpark. Als club bieden we namelijk alle teams onder 12 de mogelijkheid om wekelijks twee keer te trainen. Een keer met je eigen team en een keer met alle leeftijdsgenoten, want daar wordt iedereen beter van!

   
  Lees meer >>
   

  Zwaluw League gaat van start

  Bij gebrek aan reguliere wedstrijden zijn we vanaf gisteren (14 november) begonnen met een eigen voetbalcompetitie, de Zwaluw League.
  In deze interne competitie worden de teams ingedeeld in verschillende poules. Benieuwd in welke competitie jouw team speelt? Check hieronder.
  Lees meer >>
   

  Even
  voorstellen...

  Ondanks Corona gaat het Zwaluw V.F.C. voor de wind. Vele positieve ontwikkelingen op voetbaltechnisch als organisatorisch vlak volgen elkaar op. Zo ook binnen het bestuur, waar we Tommy Brekelmans mogen verwelkomen als nieuwe secretaris. Hij stelt zich graag aan jullie voor.
  Lees meer >>
   

  Update Nieuwbouw

  Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hebben laten weten over de nieuwbouwplannen. Maar dat betekent niet dat er achter de schermen niks gebeurd. Zo was 6 november ook weer een belangrijke mijlpaal in onze plannen. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? 
   
  Lees meer >>
   

  Never change a winning team

  Ook in deze gekke tijden blijft het 'business as usual', ook voor wat betreft het evalueren van de samenwerking tussen de club en John Laponder. 
  Op deze manier hebben beide partijen al vroeg in het seizoen duidelijkheid over de toekomst. Voor iedereen een win-win situatie.
   
  Lees meer >>
   

  Keepers
  opgelet!

  Speciaal voor onze keepers starten we na de winterstop met een wekelijks circuittraining. Check de link voor meer info!

  De keeperstrainers zijn al geregeld, maar extra handjes zijn altijd welkom. Interesse? Laat het ons weten!
   
  Lees meer >>
   

  Alles gaat gewoon door

  Zoals je hiernaast kan lezen is de nieuwbouw op zijn vroegst ergens pas in 2021 klaar. Tot die tijd moeten we het doen met het huidige sportcomplex. Dat heeft natuurlijk onderhoud nodig. Dus maken we van deze gekke tijd gebruik om dit te regelen. Benieuwd wat we hebben gedaan?
  Lees meer >>