• Nieuwjaarsreceptie 2019

  De traditionele Zwaluw VFC Nieuwjaarsreceptie was weer erg geslaagd. Oud en jong verenigden zich in het gezellige Zwaluwnest, wat door Miriam en haar dames feestelijk was versierd voor een gezellige middag. DJ Mike zorgde voor de muzikale omlijsting en ook het bestuur had haar best gedaan om er een mooie middag van te maken.

  Voorafgaand aan de receptie werden ’s morgens de vertrouwde nieuwjaarswedstrijden gespeeld. Hulde voor de evenementengoeroes Gijs en Bart, die alles keurig hadden voorbereid. En dan te bedenken dat beide heren een dag ervoor nog het (voor hen het 3e, maar in totaal het negende) zeer succesvolle Beach Soccer Toernooi hadden georganiseerd voor de jeugd.

  Iets voor de klok van twee werden de contracten getekend met de trainers van Zwaluw VFC 1, 2 en JO19 voor komend seizoen. De Commissie Voetbalzaken en het bestuur waren erg tevreden over de huidige trainers, zodat ze de huidige contracten met de trainers (John 2x en Remco) graag wilden verlengen. Daar waren de betreffende trainers het mee eens, dus kon er worden getekend en geproost op een succesvolle samenwerking.

  Penningmeester Ruben Baijens opende de receptie. Ex-voorzitter Henk Klösters was er ook en luisterde voor het eerst sinds zeven jaar naar de openingsspeech in plaats van deze te houden. Ruben hield het kort en krachtig en wenste iedereen hartelijk welkom en gaf het woord aan Bart van de Water om de Vrijwilliger van het Jaar te huldigen.

  Dit jaar was dat niemand minder dan Jos van Ham. Nu kunt u denken "nou en?", maar dan vergeet u dat er niemand binnen één jaar deze eretitel kan verdienen. Dat is een optelsom van vele jaren onbaatzuchtige en kosteloze inzet voor de vereniging. Jos is daar een perfect voorbeeld van. Hij is zo’n 30 jaar geleden begonnen met de jeugd te trainen, daarna was hij jaren leider van het eerste elftal en de laatste jaren traint hij de mini’s op woensdagmiddag. Bart noemde nog veel meer redenen op waarom Jos de titel had verdiend, en had deze opgesomd in een mooie oorkonde die aan Jos werd overhandigd.

  We vroegen hem later wat hij van zijn verkiezing vond. Jos vindt het eigenlijk niet meer dan normaal dat je je inzet voor je club. "Je krijgt er dan ook veel voor terug. Zo was ik gisteren bij het Beach Soccer Toernooi, en dan krijg ik allemaal enthousiaste reacties van voetballertjes die ik getraind heb in de afgelopen jaren. Zo leuk!"

  Daarna volgde het laatste officiële onderdeel, de huldiging van de jubilerende leden. Er waren er dit jaar 8, van wie er 6 aanwezig waren. Bert Wisman en Wendy Bekkers huldigden de heren en ze begonnen met de hoogste onderscheiding voor 50 jaar lidmaatschap: Willy Schuurmans ontving een Gouden Zwaluwspeld met diamantje. Jacques Adriaanse en Gerard van der Zandt ontvingen ieder een Gouden Zwaluwspeld voor 40 jaar lidmaatschap. En ten slotte kregen drie heren een Zilveren Zwaluwspeld voor 25 jaar lidmaatschap: Dennis Dekker, de jarige Kevin Venrooy en Rick de Windt. Bert had lovende woorden en mooie anekdotes voor alle jubilarissen.

  Hierna werd er door de aanwezigen geproost op een mooi en sportief 2019. Hierbij willen we Iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt.