• MOVE en Zwaluw V.F.C. samen onderdeel landelijk project NOC-NSF

    Zwaluw V.F.C. en MOVE Vught gaan komend jaar samenwerken op het gebied van clubkadercoaching. MOVE heeft samen met Sportservice Noord-Brabant en met de collega buurtsportcoaches van ’S-PORT uit Den Bosch dit landelijke project van NOC*NSF naar Vught en Den Bosch gehaald. Daarmee is het onderdeel van een projectgroep bestaande uit 10 andere gemeenten verdeeld over het hele land.

    Sportplezier verhogen

    Vanaf deze maand gaat Jeroen Leenders, werkzaam als buurtsportcoach bij MOVE, aan de slag bij de voetbalvereniging als clubkadercoach.

    Jeroen gaat helpen bij het begeleiden en opleiden van trainers en coaches. Ook ondersteunt hij bij borging van het trainers- en coachesbeleid binnen de club. Het doel is sportplezier bij (jeugd)leden en de trainers en coaches zelf te verhogen door de trainers en coaches pedagogisch en didactisch meer te onderleggen. Dit is belangrijk, omdat trainers en coaches een grote rol spelen in het plezier van sporters. Sportplezier is bij jeugd de belangrijkste reden om te blijven sporten.

    Dit project sluit daarom naadloos aan op de gedeelde visie van Zwaluw V.F.C. en MOVE Vught dat een leven lang sporten en bewegen voor iedereen mogelijk gemaakt moet worden. Dit komt ook terug in de samenwerking die Zwaluw V.F.C. en MOVE al hebben omtrent het Walking Football Team en het Special Team.