• JO15-selectie sluit seizoen af in de Ardennen

  Zoals inmiddels traditie geworden, heeft de JO15-selectie het Hemelvaartweekend aangegrepen om met zijn allen naar de Ardennen te gaan.

  Na aankomst werd de heuvelachtige omgeving direct door de voltallige spelersgroep verkend. Doelman Robert liet zien tussen de palen beter op zijn plek te zijn dan op de helling, want na een glijpartij kon enkel een boom redding brengen.

  Het avondeten, broodjes hamburger, werd door stafleden Pieter-Jan en Jesper aangegrepen om een heuse eetwedstrijd te houden. Piet won glansrijk, maar de impact van de hoeveelheid gekaramelliseerde uitjes op het darmkanaal was hetgeen dat het meest bleef hangen tijdens de rest van het weekend.

  Tijd voor de eerste avond! Gedurende het hele seizoen is het Zwaluw 6 deel van de staf uitgelachen om hun beperkte voetbalkwaliteiten. Tijdens het Zwaluw Zestival op vrijdag lieten Dennis, Jesper, Bart en Gijs zien waar ’t Zesde wel goed in is: Karaoke. En het jury oordeel was unaniem: De mannen leren snel!

  Onder andere klassiekers van Hazes, Arcade, Waka Waka en vele andere kleedkamerkrakers werden luidkeels meegezongen. Uiteraard mocht ook het C2-lied ‘Paradijsje’ én ons eigen Zwaluwlied niet ontbreken. Naarmate de avond voortschreed, barstte het dak steeds verder uit zijn voeg. Alle ‘Zestival’-shirts gingen uit tijdens ‘Shirt Uit en Zwaaien’ en Boris en Rodin leerde de rest van de selectie het fenomeen ‘Moshpitje’ kennen. Het bleef nog lang onrustig in Hamoir…

  Zaterdag was het weer vroeg dag en met kleine oogjes werd er gestart met lasergamen. Ook hierbij kroonde Maxim zich tot topscorer, door het befaamde ‘Campen’ tot in perfectie uit te voeren. Na een lange wandeling kon de tweede activiteit beginnen. Door de deskundige begeleiding werd de mannen geleerd hoe ze zich moesten zekeren, waarna het parcours kon worden afgewerkt: Het beklimmen van een steile wand van 30 meter hoog, twee bruggen over de vallei en een tokkelbaan. De mannen hielpen elkaar erdoor heen en bij velen werd hoogtevrees overwonnen.

  Nadat koks Wim en Dennis wederom een overheerlijke avondmaaltijd op tafel hadden gezet, werd er nog lang gevoetbald, de Champions League finale gekeken en getoept. Hierna zochten de meesten uitgeput hun stapelbed op. Een groepje waagde het nog om de begeleiderskamer aan te vallen met een Partypopper. Hoofddader Sven werd de volgende ochtend dan ook passend gestraft en werd besmeurd met een mix van boter, pindakaas en slagroom.

  Na nog wat laatste activiteiten in het bos, was het tijd om naar huis te gaan. De begeleiding kijkt terug op een fantastisch weekend!