• Algemene info Jeugd onder 9

  Een JO9-team bestaat uit minimaal 7 en maximaal 10 spelers. De wedstrijden worden met teams van 7 spelers gevoetbald, inclusief één keeper. Een team heeft vaak één of twee wissels. Bij extreme weersomstandigheden worden wedstrijden gespeeld met 8 tegen 8 of 9 tegen 9 spelers zodat kinderen niet hoeven stil te staan langs de kant. Dit kan echter alleen wanneer de tegenstander daarmee akkoord gaat. De leider of trainer mag de spelers altijd wisselen, als er maar voor wordt gezorgd dat het afgesproken aantal spelers in het veld staat. Ook mag een speler wanneer deze gewisseld is, later in de wedstrijd opnieuw meespelen.

  Wedstrijdtenue
  We spelen wedstrijden in het tenue van Zwaluw V.F.C.. Dit tenue bestaat uit een wit shirt, rode broek en rode kousen met het officiële Zwaluw VFC-logo. Op de grasvelden is het dragen van voetbalschoenen verplicht, dit ter voorkoming van blessures. Het dragen van scheenbeschermers is om diezelfde reden ook tijdens de trainingen verplicht.

  Wedstrijden
  Op de Zwaluw-site staat in het wedstrijdprogramma op onze site per team vermeld waar de wedstrijd wordt gespeeld en hoe laat deze begint. De ouders zorgen gezamenlijk voor het vervoer bij uitwedstrijden. De leider, trainer of coach meldt het complete team een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat, zowel uit als thuis. Bij het wedstrijdsecretariaat weet men op welk veld jullie spelen en van welke kleedruimte gebruik kan worden gemaakt. Betreft het een thuiswedstrijd dan reikt men de wedstrijdbal en het fluitje uit. Thuiswedstrijden worden door een ouder uit het eigen team gefloten. 

  Tijdens de wedstrijden worden de spelers gecoacht door de leider, trainer of coach. De uitslagen en standen worden door de KNVB bijgehouden en staan op de Zwaluwsite en in de voetbal.nl App. 

  Voor JO9 en hun tegenstanders is er na de thuiswedstrijd een beker ranja beschikbaar, deze haalt iemand van het team in het keukentje naast het ballenhok op. Vergeet niet dit ook voor je tegenstander te verzorgen.

  De spelregels
  Er wordt op zaterdagmorgen gespeeld op een half seniorenveld. De speeltijd is 2 x 20 minuten met een rust van 5 minuten op het veld. De spelregels zijn hetzelfde als voor het seniorenvoetbal, met een paar uitzonderingen.

  - Het is toegestaan dat de keeper een terugspeelbal in zijn/haar handen neemt.
  - De buitenspelregel is niet van toepassing.
  - Hoekschoppen worden als ’halve corners’ genomen. Dat wil zeggen: vanaf een door de scheidsrechter te bepalen punt halverwege de hoekvlag en de dichtstbijzijnde doelpaal.
  - Achterballen mogen door de doelman in het spel worden gebracht door middel van het werpen of uit de handen schieten van de bal. Het hinderen van de doelman is niet toegestaan.
  - Strafschoppen worden slechts bij hoge uitzondering gegeven: de afstand is acht meter.
  - Bij JO9 mag er doorlopend gewisseld worden.

  Overige regels
  - Het doel is 5 meter breed en 2 meter hoog.

  - Bij JO9 wordt gespeeld met een bal maat nummer 5 van maximaal 320 gram.
  - Als de bal uit is, wordt het spel hervat met een inworp.
  - Na de wedstrijd worden er door iedereen strafschoppen genomen.

  Afgelastingen bij wedstrijden
  Als de wedstrijden op zaterdag afgelast worden, wordt dat vermeld op de site onder het kopje ‘Afgelastingen’. Wanneer daar nog de tijd voor is, dan krijg je dat ook te horen van de coördinator via je leider. Vaak mag pas ’s ochtends om 9:00 uur het veld beoordeeld worden van de KNVB voor dezelfde dag. Check de site dus nogmaals vlak voordat je naar het veld gaat. Algemene afgelastingen staan op teletekst pagina 603 (wij vallen onder Zuid 1, categorie B).

  Trainingen
  Het begeleiden en trainen van het team wordt op vrijwillige basis gedaan door een (aantal) ouder(s). Iedere week traint het team gezamenlijk op vaste trainingstijden. Het tijdstip van de training staat vermeld op het trainingsschema op de site. Voor elke training meld je je bij je trainer. De trainer haalt alle trainingsspullen op bij het materiaalhok, daarna kun je naar het trainingsveld. Voor iedereen is er een bal aanwezig zodat er geoefend kan worden. Je traint met je eigen team en hebt het hele seizoen (een) vaste trainer(s). Als de training is afgelopen, levert iedereen zijn bal en hesje weer netjes in bij de trainer en helpt met het opruimen van het trainingsmateriaal. Wanneer je twijfelt of de training doorgaat in verband met slechte weersomstandigheden, check je eerst onze site. Als de training vooraf wordt afgelast, dan hoor je dat via je leider.

  Organisatie en communicatie bij Zwaluw V.F.C.
  Zwaluw VFC is een vereniging met een bestuur en diverse commissies. Je hebt voornamelijk te maken met de eigen teamleider en trainer van het team. De leider onderhoudt de contacten met de ouders enerzijds en de coördinator anderzijds. De ondersteuning van JO9-1, JO9-2 en JO9-3 komt vanuit de Technische Commissie.

  Teamindeling
  Het indelen van de teams doen wij zo zorgvuldig mogelijk. Voor eind mei geeft de Technische Commissie aan wie er in de selectieteams komen te spelen. In juni worden daarna de overige teams ingedeeld.

  Selectieteams
  Spelers worden door de Technische Commissie geselecteerd voor de selectieteams. Deze teams zijn JO9-1, JO9-2 en JO9-3. Deze teams spelen in hogere competities met sterkere tegenstanders.

  De Technische Commissie bepaalt wie in aanmerking komen voor een selectieteam. De selectie gebeurt door scouting bij de lagere JO9-teams en mini-jeugd en door voorselectietrainingen die meestal in mei plaatsvinden. Pas als dat bekend is, deelt de JO9-coördinator de overige teams in. Het deelnemen aan een selectieteam is voor een speler niet verplicht. Geef echter wel tijdig aan dat je ervan afziet, indien je wordt uitgenodigd.

  Proeftraining
  Wanneer je kind wil gaan voetballen, dan kan dat enkel op afspraak. Hij of zij kan 4 keer meetrainen om het uit te proberen, alvorens lid te worden. Voor het maken van een afspraak voor een proeftraining kun je een mailtje sturen naar jeugdonder9@zwaluwvfc.nl. Aanmelden kan enkel via het online inschrijfformulier.

  Graag tot ziens bij Zwaluw V.F.C.!!