• In memoriam: Jesse 'The Goose' de Krijger

  Dinsdag 5 oktober jl. heeft onze vereniging verschrikkelijk nieuws bereikt. Jeugdspeler en jeugdtrainer Jesse de Krijger, kleinzoon van clubicoon Appie Veenstra, is bij een noodlottig ongeval om het leven gekomen.

  Jesse voetbalt vanaf jongs af aan bij Zwaluw V.F.C. met een klein uitstapje naar Nemelaer in 2014. Dit jaar was Jesse als speler actief in JO19-2 alwaar hij de bijnaam “the goose” heeft verworven. Dit om de ludieke wijze waarop hij een gans na kon doen.

  In de jaren dat Jesse bij onze club lid was, heeft hij een onuitwisbare indruk achter gelaten. Als we de voetballer Jesse mogen omschrijven, dan zouden we hem kenmerken als een ‘echte Krijger’. Hard werkend, nooit opgevend en het elke tegenstander moeilijk makend. Het deerde hem niet op welke positie hij stond en welke taken hij kreeg van de trainer. Jesse gaf altijd 100%, zonder ook maar een beetje te morren. Kortom: een speler waar elke trainer van droomt

  Maar de teamgenoot Jesse zal met name herinnerd worden om zijn fijne persoonlijkheid. Jesse was er altijd, was altijd vrolijk en positief en stond voor iedereen klaar. En uiteraard was hij altijd in voor een grap en een grol. Iedereen binnen onze vereniging mocht Jesse en Jesse mocht iedereen.

  Sinds vorig seizoen was Jesse óók nog een trainer waar elke jeugdspeler van droomt. Bij de circuittraining van de O10 en O12 ontwikkelde Jesse zich in rap tempo als trainer, wat er zelfs toe leidde dat hij dit jaar samen met zijn maatje Coco de JO11-2 onder zijn hoede nam. Afgelopen zaterdag nog leidden zij hun pupillen naar een glorieuze 9-0 overwinning.

  Wij zullen Jesse blijven herinneren als de hardwerkende voetballer, de enthousiaste trainer, de betrokken vrijwilliger en bovenal de ontzettende fijne gast die hij was. Hij wist altijd een glimlach op ieders gezicht te toveren en dat zullen we enorm gaan missen.

  Wij wensen alle teamgenoten, pupillen, collega-trainers, zijn vele vrienden en vriendinnen, maar bovenal familie De Krijger, ontzettend veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.