• Hulp gevraagd: voetbalschoenen voor Tanzania

  Met onze kinderen bezochten we tijdens onze familiereis deze zomer een weeshuis in Tanzania. Een Nederlands echtpaar heeft 12 jaar geleden het initiatief genomen om een lodge te bouwen met daarbij een weeshuis. In de regio is hiv en aids helaas nog een groot probleem waardoor er veel weeskinderen zijn. In het weeshuis vangen zij ongeveer 35 kinderen op, voorzien hen van 3 maaltijden per dag.

  Daarnaast stellen zij zich ten doel om voor alle kinderen een toekomst op te bouwen zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. In het dorp hebben zij een primary school opgericht voor hun eigen kinderen maar ook voor kinderen uit het dorp. In de lodge werkt een aantal kinderen die bijvoorbeeld een horeca opleiding heeft gevolgd. Met de inkomsten uit de lodge kunnen zij ook het weeshuis ondersteunen. Kortom, een prachtig initiatief!!Het weeshuis is deels afhankelijk van donaties.

  We zijn de volgende uitdaging aangegaan. Omdat de kinderen ontzettend graag een potje voetballen en zij dit eigenlijk altijd op blote voeten doen op de stenen ondergrond, willen wij voetbalschoenen verzamelen.

  Ze hebben de volgende maten nodig:
  7 x maat 40, 5 x maat 39, 6 x maat 35 - 37, 10 x maat 24 - 30.

  De eigenaren zijn in september in Nederland en kunnen de schoenen dan meenemen. Op deze manier weten we zeker dat de schoenen op de juiste plaats terecht komen.Hebben jullie schoenen over die niet meer worden gedragen? Lever ze vanaf zaterdag 24 augustus in bij de kantine Zwaluw. In de kamer van het bestuurssecretariaat staat een bak met daarop TANZANIA.

  Schoenen mogen natuurlijk gebruikt zijn maar ze moeten nog wel heel zijn. Medio september overhandigen wij de verzamelde schoenen aan de eigenaren.Alvast hartelijk dank!!Voor meer informatie over het weeshuis zie www.rhotiavalley.com.

  Hartelijke groet,

  Jasper en SonjaGodfried en Darja Boers