• Ben van Rijs Trofee en Rookie Award 2017/2018 uitgereikt

  Zondag 3 juni werd de Ben van Rijs trofee uitgereikt aan Paul Beekmans door Jack van Rijs, de zoon van Ben van Rijs. Jack bevestigde met lovende woorden hoe belangrijk Paul dit seizoen was voor Zwaluw VFC 1 en vooral voor zijn jonge medespelers. Paul mocht zich hierdoor de meest Waardevolle speler van Zwaluw VFC 1 noemen. Paul liet blijken daar erg blij mee te zijn, mede door de historie van de familie Beekmans bij Zwaluw VFC. Zijn vader Henk vertegenwoordigde vroeger immers ook het vlaggeschip van Zwaluw VFC. Henk grapte vroeger regelmatig tegen Paul "ge kunt wel bij FC den Bosch en Cambuur hebben gespeeld jonge, maar ge het nie in 't 1e van Zwaluw VFC gespeeld, en ik wel." Paul keek hem dan aan en zei " da komt als ik klaar ben met betaald voetbal". En de cirkel is nu rond, Paul hield zich aan zijn woord en speelde een prima 1e seizoen in onze hoofdmacht. Ook volgend seizoen zal Paul het rood en wit weer met trots verdedigen.

  De Rookie Award ging naar Julius Emanuel. Julius is vervroegd overgekomen uit de A-jeugd aan het begin van dit seizoen. Hij ontwikkelde zich op zijn jonge leeftijd razendsnel en paste zich snel aan in het seniorenvoetbal. Het hele seizoen genoten we van zijn soms onnavolgbare acties, en assists, vele malen liet hij de verdedigers van onze tegenstander verbouwereerd achter op de achterlijn. Uit situaties waarvan men dacht 'dit gaat niet meer lukken', kwam Julius dan toch als winnaar uit de strijd en bediende onze altijd scorende spits Martin de Laat op zijn wenken, een prima duo. 

  Fotograaf Wim en videocineast Emma K├╝per werden namens spelers en begeleiding persoonlijk bedankt door aanvoerder Thijs van Rooij voor hun fantastische reportages die zij gedurende het seizoen maakten. Thijs roemde hen onder anderen vanwege het weerstaan van de soms barre weersomstandigheden, om toch elke week een samenvatting op beeld van het 1e elftal vast te leggen.

  Verder werd onze verzorger en "vanalles vrijwilliger" Klaas Looden door bestuurslid Bart van de Water bedankt voor zijn bewezen diensten als vrijwilliger en tevens in de bloemetjes gezet vanwege zijn verkregen lintje. Proficiat Klaas!

  Business Sporting Vught bedankt voor uw bijdrage en het beschikbaar stellen van de prijzen.
  Selectiespelers van Zwaluw VFC bedankt voor de heerlijke BBQ, verzorgd door van Rooij catering.

  Namens BSV, 
  W. van Antwerpen