• Zwaluw VFC Summer games 2022 vervangen het Beach Soccer toernooi

  Helaas kon het traditionele Beach Soccer Toernooi dit jaar niet doorgaan. Het bleek te lastig om dit met de Coronaregels buiten onze eigen poort verantwoord te organiseren. Maar de organisatie liet zich niet uit het veld slaan en besloot het Beach Soccer toernooi net als vorig jaar te vervangen door de Zwaluw VFC Summer Games.

  Daarom werden zondag 16 januari op Sportpark Bergenshuizen de spectaculaire Zwaluw Zomerspelen gehouden. De deelnemende teams werden onderverdeeld in de bekende voetbal leeftijdsklassen:

  • O12/O13
  • O10/O11
  • Mini's/O8/O9

  De organisatie, Zwaluw VFC Heren 5, had een mooie mix van activiteiten bedacht: boogschieten, klimtoren, een crazy luchtkussen met hindernissen, gewichtheffen, voetbal met een rugbybal en er was ook nog een marathon waarbij zo veel mogelijk km's moesten worden afgelegd in 12 minuten. Stuk voor stuk spectaculaire onderdelen die voor de nodige hilariteit zorgden bij de deelnemers. Zomerse muziek klonk uit de speakers om de sfeer nog wat verhogen.

  Ook voor de innerlijke mens werd goed gezorgd, er waren (veggy) burgers en heerlijke drankjes.

  Het was een zeer geslaagde dag met mooie, hartverwarmende momenten in een donkere, grijze periode van het jaar. Om good old 'stadion speaker' Berry van de Water te citeren: "The Summers Games staan voor warme zomerspelen, waarin je de kou even vergeet en lekker kunt sporten, want sporten is goed voor iedereen!"
   
  Deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, bestuur en organisatie: hartstikke fijn dat jullie er met z'n allen een geslaagd evenement van hebben gemaakt.

  Hieronder een korte sfeerimpressie van de Zwaluw VFC Summer Games 2022. Voor meer foto's verwijzen we je door naar onze vertrouwde Zwaluw Facebookpagina.
 • Terugblik: 163 kids genieten van jubileumeditie Beach Soccer Toernooi 2020

  Zaterdag 11 januari 2020 werd de tiende editie gehouden van het Zwaluw VFC Beach Soccer Tournament. Voor het eerst mochten ook de mini's deelnemen aan het toernooi. De Zandhazen hebben de eer om als eerste in de boeken te komen als winnaar van het Mini toernooi.

  IJzeren Wisselbokaal prooi voor de Zoutzakken
  Na een enerverende eindstrijd mogen De Zoutzakken zich de winnaar noemen van het O12/O13 Beach Soccer Toernooi. Vamos A La Playa en De DM Sliders completeerden het podium. De Regenboog Glitter Alpaca’s wonnen weliswaar niet, maar de meiden waren wél met afstand het best geklede teams en werden hiervoor rijkelijk beloond met extra marshmallows.

  Pim Beekman Wisselbokaal
  Bij de O8/O9 waren De Sjefkes de grote winnaar. Ze zegevierden in elke pot en mogen zich daarom een jaar lang de eigenaar van de Pim Beekman Wisselbokaal noemen, gevolgd door Beachboys en de Beach Ballers.

  Marc van Santvoort Wisselbokaal
  In de O10/O11 waren er enkele elftallen afkomstig uit landen waar Beachsoccer de nationale sport is. Team Groenland bleek het beste thuis in het spelletje en legde daarmee beslag op de Marc van Santvoort Wisselbokaal. De Beachboys en IJsland complementeerden het podium.

  Het was een meer dan geslaagde dag en we hopen dat alle kinderen weer massaal in zullen schrijven en ze volgend jaar mogen begroeten bij de elfde editie van het Zwaluw V.F.C. Beach Soccer Toernooi.

  Evenementencommissie Zwaluw VFC